Tel: +385 (40) 373 440 / E-mail: [email protected]

Kategorije vijesti

novosti

Raskoš talenta na 3. ATON LIMAČ KUPU!

Turnir koji je svojevrsna predigra Klupskom prvenstvu Međimurja na mantinele, ATON limač kup došao je do svog finalnog dana. U nedjelju, u dvorani ATON-a u Nedelišću, završio je 3. ATON limač kup, koji je ove godine okupio rekordne 54 ekipe u kategorijama: U-7, U-8, U-10, U-12 i U-17.

U odličnoj zajedničkoj organizaciji NGC ATON, Škole nogometa Međimurec-Sloboda i ŠN Nedelišće i glavnim pokroviteljem turnira Općine Nedelišće, turnir je okupio i ekipe van međimurske županije, što samo pokazuje da turnir iz godine u godine sve više dobiva na popularnosti i kvaliteti.

Osim službenih utakmica u svim kategorijama, odigrane su i 3 revijalne utakmice, u kojima su igrali oni najmlađi i najslađi nogometaši starosti od 3 do 5 godina. Oduševljenoj publici u dvorani, sa puno osmjeha na licu, priredili su pravu zabavu koju će zasigurno dugo pamtiti.

Direktor NGC ATON i član Vijeća HOO, mr.sc. Stevo Tkalčec, ponosno ističe prednosti infrastrukture koja je rijetkost u Hrvatskoj:“Uistinu bi bila šteta ne koristiti ovu infrastrukturu na kojoj nam mnogi zavide, a koja je upravo namijenjena sportu i sportašima. Iako svaki novi projekt zahtijeva i nova ulaganja, smatramo da to ne smije biti prepreka za daljnji razvoj sporta, sportskih aktivnosti i organizacije novih sportskih događaja, pogotovo što se tiče mlađih dobnih kategorija.Stoga smo se odlučili i za realizaciju ovog početnog turnira ATON LIMAČ KUPA na kojem sva djeca koja prolaze različite nogometne škole diljem Međimurja, a i šire, imaju priliku nastupiti u uvjetima u kojima nastupaju njihovi stariji uzori, a koje ponekad vide samo na malim ekranima. Posebno nam je drago vidjeti to zadovoljstvo i uzbuđenje djece, kao i pravi natjecateljski duh malih nogometaša uz bučnu podršku njihovih navijača, te se nadamo da će im ovo iskustvo biti motiv više da se nastave baviti nogometom i da jedva dočekaju iduću godinu kako bi mogli ponovo nastupiti na ovom turniru. Zahvaljujemo svim klubovima i nogometnim školama koje sudjeluju i na taj način daju veliki doprinos u popularizaciji turnira ne samo u Međimurju, već i čitavoj Republici Hrvatskoj.“

Predsjednik ŠN Međimurec/Sloboda, Samir Kozar istaknuo je veliko zadovoljstvo ovogodišnjim brojem prijavljenih ekipa.

„ U nazad tri godine, krenuli smo s idejom organizacije turnira ATON LIMAČ KUPA, s obzirom da smo prepoznali potencijale i uvjete koje nudi NGC ATON i s vremenom smo jačali i rasli i mi kao škola nogometa i turnir ATON LIMAČ KUP, gdje smo sa početne 33 ekipe na turniru došli do 54 ekipe,  te smo bili u nezahvalnoj poziciji da nažalost radi vremenskog ograničenja turnira moramo ograničiti broj prijava iz raznih škola nogometa i nogometnih klubova. Iz svega navedenog vidljivo je da su mnoge škole nogometa prepoznale specifičnost ovog turnira, te da u budućnosti možemo očekivati da turnir bude iz godine u godinu sve bolji.

Kao što i govori moto naše ŠN Međimurec/Sloboda, „ idemo dalje samo jako ili nikako!“, nastojat ćemo da svaki slijedeći turnir bude jači i organiziraniji od prethodnog.

Jedan od suorganizatora turnira i velika logistička podrška turniru, zamjenik načelnika Općine Nedelišće, Žljeko Kacun, ističe jedinstvenost i prepoznatljivost turnira: „ Treći po redu ATON LIMAČ KUP, nikad bogatiji i sadržajniji turnir, zapravo je praznik nogometa za male nogometaše, gdje smo već sad u pojedinim kategorijama vidjeli buduće zvijezde hrvatskog nogometa,  a također je i te kako vidljiv rad i napredak u radu sa mladim nogometašima“.

Osim mladih nogometaša na umjetnoj travi iskazali su se i roditelji, bake, djedovi i brojni navijači na tribinama koji su se svojim navijanjem pobrinuli za pravu nogometnu atmosferu u Atonu.

27/12/2018
Dario Glavina
Autor članka:

Dario Glavina

Naša je intencija postati centralno mjesto priprema i natjecanja najboljih gimnastičara iz cijelog svijeta, ali i drugih sportaša koji se žele pripremati u vrhunskim uvjetima i po pristupačnim cijenama.

Internetska stranica: sgc-aton.hr Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Najsuvremeniji sportski centar u Hrvatskoj

Prilikom posjete potrebno je predočiti svoju MultiSport karticu i identifikacijski dokument sa slikom. Prilikom prve posjete sportskom objektu Multisport korisnici obvezni su potpisati Pristupnicu sportskom objektu.